Tränare

Vill du bli medlem men har frågor?

Ta kontakt med någon i styrelsen om du har frågor eller funderingar runt western. Du kanske kan tipsa styrelsen om någon aktivitet. det gör du via e-mail eller telefon eller så kommer du till någon av våra aktiviteter och frågar., vi gör allt för din trivsel.


Styrelsen

EmWR

Södra Fagerhult

Fliseryd


bg: 215-8962

Copyright ©emadalenswesternriders All Rights Reserved 2018


Tränare


Jonna Eriksson

Jonna Eriksson (f.d. Gullberg) började sina tävlingsdagar med att ställa ut kor men 1993 bytte hon om och började tävla Quarterhästar. Jonna har arbetat som ridlärare på westerngymnasiet på Bökeberg. Hon gjorde sitt första SM som junior 1997 och har genom åren vunnit åtskilliga. 

Hon har arbetat och tävlat i både USA och Europa. När hon bara var 25 år gammal hade hon redan hunnit med att vara coach till det svenska laget både i Youth World Cup och i Youth European Cup. 
Jonna är framgångsrik i grenarna Pleasure, Hunter, Showmanship, Trail, Reining, Western Riding m.m.
Hon har en enorm bredd och vunnit både SM och EM medaljer inom olika discipliner. 

Hon driver sitt företag Jonna Eriksson Showhorses.
Vi välkomnar både dig som vill lära dig grunder i Westernridning och dig som vill finslipa på tävlingskonditionen. 
Du är självklart hjärtligt välkommen utan häst som åskådare och ta del av Jonnas kunskaper.

Ingela Ynghagen


Hon växte delvis upp på High Chaparral, och har ridit i större delen sitt liv.


Redan i unga år präglades Ingela av westernkulturen. En del av sin uppväxt tillbringade hon nämligen på High Chaparral, där hennes pappa var ansvarig för att bygga upp järnvägen inne på parken.

När hon senare bodde några år på en ranch i Arizona lärde hon sig mer om den amerikanska traditionen att hantera hästar.


Idag är hon utbildad domare, tränare och tävlingsryttare på SM-nivå, därhon senast under 2016 tog SM-guld i westernriding på Axevalla.

Foto: Privat